Jak pečovat o Lenoshku?

Venkovní kolekce zahradního nábytku jsou vystaveny náročným přírodním podmínkám, vodě, slunci, nebo klidně i sněhu. Aby váš zahradní nábytek vydržel dlouho a vypadal jako nový co nejdéle, je důležité věnovat mu pravidelnou pozornost. Pravidelné olejování je důležité,  jednoduché, chrání před poškozením, povětrnostními vlivy, prodlužuje životnost a zvládne ho opravdu každý. V tomto článku se podíváme na to, jak správně provádět olejování lenoshek, aby vypadaly skvěle po mnoho let.

Proč olejovat zahradní nábytek?

Předtím, než se ponoříme do procesu olejování, pojďme si vysvětlit, proč je tento krok tak důležitý. Lehátka, lenoshky a stolky jsou vystaveny různým povětrnostním podmínkám, jako jsou déšť, sníh, slunce a vlhkost. Tyto přírodní vlivy mohou poškodit povrch nábytku, způsobit vyblednutí barvy, praskliny nebo dokonce hnilobu dřeva. Olejování nábytku vytváří ochrannou vrstvu, která zabraňuje pronikání vlhkosti a zpomaluje proces stárnutí materiálu.

Kdy olejovat zahradní nábytek?

Ideální čas na olejování zahradního nábytku je na začátku každé sezóny, aby byl váš nábytek připraven na nadcházející povětrnostní podmínky. Pokud žijete v oblasti s extrémními klimatickými podmínkami, může být vhodné provést olejování dvakrát ročně – na jaře a na podzim.

Postup olejování zahradního nábytku

1. Příprava

Než začnete s olejováním, je důležité připravit nábytek. Očistěte ho od prachu a nečistot a ujistěte se, že je suchý.

2. Výběr oleje

Můžete si vybrat mezi různými typy rozpouštědlových olejů, důležité je vybrat olej, který je vhodný pro materiál vašeho nábytku. Pro usnadnění výběru jsme si pro vás připravili kompletní ochrannou sadu určenou pro lenoshky obsahující ochranný olej a roztírací houbičku.

3. Aplikace oleje

K aplikaci oleje na povrch nábytku použijte houbičku nebo hadřík. Aplikujte olej rovnoměrně v souladu s vlákny dřeva a dejte pozor, aby nedošlo k přebytečnému množství oleje, které by mohlo způsobit skvrny nebo lepivý povrch. Dbejte při použití oleje na vlastnosti uvedené v technickém listě oleje. U látek namočených do oleje hrozí nebezpečí samovznícení, ihned po aplikaci hadřík nebo houbičku namočte do vody nebo do uzavřené plechovky.

4. Schnutí nábytku

Po aplikaci oleje nechte nábytek schnout alespoň 24 hodin, aby se olej plně vstřebal a vytvořil ochrannou vrstvu. Tímto posledním krokem jste zajistili, že váše lonoshky budou vypadat skvěle a poskytnou vám mnoho sezón pohodlného venkovního lenoshení.

Zajímá tě příběh Lenoshky? Neváhej a přečti si něco o tom jak Lenoshka přišla na svět.

Nákupní košík